I dag har jeg været syg og lavet absolut ingenting, men derfor skal I ikke snydes for lidt lækkerier. Jeg vil her give jer opskriften på mine hindbærmuffins, som jeg selv synes er utrolig lækre. Derudover findes der også en lille drink til dem, som faktisk bare består af frosne hindbær og Mokai med hindbærsmag som man blender, muuumsss..
Opskrift på hindbærmuffins
300 gram hvedemel
150 gram sukker
2 tsk. bagepulver
1 æg
1 spsk. vaniljesukker
2,5 dl sødmælk
50 gram smeltet smør (eller Becel)
100 gram hvid chokolade
300 gram hindbær (frosne bær kan sagtens bruges – de er billigere)
Sådan gør du
- Sig mel og bagepulver ned i en skål og tilføj sukkeret
- Slå ægget ud i en anden skål og tilføj vaniljesukker, mælk og smør
- Bland derefter det hele sammen i én skål
- Skær chokoladen i små stykker og tilføj det til dejen sammen med hindbærerne
- Bland det forsigtigt rundt, så bærerne ikke går for meget i stykker
- Fyld dejen i muffinsforme og put dem i ovnen i ca. 30 minutter på 200 grader (ikke varmluft)Pynt
Jeg fik lavet to former for pynt, nemlig den med chokolade sommerfugle og en slags flødeskumstopping. Det er første gang jeg har lavet begge ting, så det er ikke så fint som jeg måske havde ønsket mig – men øvelse gør mester. Sommerfuglene er lavet af 75 gram mørk chokolade der er smeltet i en plastikpose over et vandbad.
Når det hele er smeltet i posen, skærer du et mikro hul i posen, og så kan du ellers lave det design du ønsker. Flødeskumstoppingen er lavet af blandende bær. Du pisker bare 1/4 liter piskefløde, og fylder så 100 gram optøet bær i, som du pisker med. Jeg brugte en pose fra Coop med et mix af ribs, hindbær, blåbær og brombær. Det gør dem ekstra friske 🙂 Mums! God fornøjelse.
Du bestemmer selv pynten til disse hindbærmuffins.