Når man snakker om Wegner kontorstole, så kan man ikke komme udenom modellerne CH111, CH112 samt CH113, som efter 40 år, har fået stor interesse hos forbrugerne. Der er tale om kontorstole som ikke med det samme blev en succes, da de blev introduceret i 1970, men over de seneste år er blevet mere og mere populære hos den danske befolkning. Der er tale om en simpel stol i stål (stel) og læder (ryg og sæde).

Modellerne CH112 og CH113 er de 2 mest populære og ens stole, som begge har et sæde som er ophængt på selve stellet. Dette er med til at give en rigtig god siddekomfort, som over tiden tilpasser sig perfekt til dig og din arbejdsstilling. Selvom designet på de to kontorstole på afstand ser ens ud, så er der dog forskel på dimensionerne.

Størrelse, CH112

Højde: 79

Brede: 64

Dybde: 62

Sædehøjde: 40

Størrelse, CH113

Højde: 85

Brede: 59

Dybde: 54

Sædehøjde: 45

Når man gennemgår størrelserne på de to stole, kan det således være svært at se hvilken af disse man skal vælge. Ofte siger man at CH113 er den høje, slanke business-stol og at CH112 er den brede, cigarryger stol. Herudover kan det selvfølgelig være en ide at udvælge størrelsen ud fra, hvilke stole man i forvejen benytter på sit kontor.

I seneste år har både CH112 og CH113 opnået fornyet interesse i Danmark, da stolen er blevet set som mere end en kontorstol. Stolene har således fundet vej til gangarealer og soveværelser, hvor de er blevet benyttet som dekorative såvel som praktiske elementer. Især ideen om benyttelsen af CH113 i et lyst og minimalistisk soveværelse, har vakt stor interesse i de danske boligmagasiner.

Designmulighederne

Du har ikke lige så mange designmuligheder med CH112 og CH113, som du finder det med mange andre Wegner stole, men de klassiske valg med sort og cognac læder er ofte de mest tiltalende muligheder hertil. Da der er tale om kernelæder, som giver en perfekt holdbarhed for stolen, så vil det klassiske valg også ofte fald på enten sort eller den mere dybdegående cognac-farve.

Selve læderet som benyttes som ryg og sæde, er det man betegner som sadel læder, hvilket er med til at give den gode støtte som du finder i både ryg og sæde. Da begge af disse er frihængt imellem stål-stellet, så har dette store krav til kvaliteten af læderet, hvilket er opnået med denne flotte Wegner kontorstol.

Kontorstol CH111, CH112 & CH113 – Opsummering

Er du på udkig efter en kontorstol som fremviser luksus såvel som komfort? Så kan CH112 eller CH113 fra 1970 være en mulighede for dig. Der er tale om flotte kontorstole fra Wegner, som består af et stål-stel og sadel læder som sæde. Både ryg og sæde er udspændt imellem stellet, hvilket giver en god komfort. Modellerne har forskellige størrelser, så der er rig mulighed for, at finde præcis den kontorstol som passer til lige netop dig. Farvemulighederne tælle sort og cognac, hvilket passer perfekt til det benyttet kernelæder.

Størrelse CH112 / CH113

Højde: 79 / 85

Brede: 64 / 59

Dybde: 62 / 54

Sædehøjde: 40 / 45

Information

Selvom begge modeller i dag er et hit i Danmark og udlandet, så blev de ikke øjeblikkeligt opfattet som dette i 1970 hvor de blev designet. De er tidligere omtalt som værende forud for deres tid, og endelige har Danmark indhentet udviklingen og de er blevet populære.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *