En hidtil ukendt stol fra Hans J. Wegner, har nu fundet vej til overfladen efter mange år i skuffen. Helt bogstaveligt har tegnerne til CH26 spisebordsstolen ligget gemt i en skuffe, og først for nyligt har man fundet tegningerne på stolen.

Stolen kommer i butikkerne maj 2016, hvor du har mulighed for at få fingrene i en helt nyt Wegner stol. Hvad der er så interessant med denne nye stole fra Hans J. Wegner er, at der er tale om en stol som første gang er sat i produktion i 2016. Derfor bliver denne CH26 spisebordsstol helt unik – og du lang tilbage før, du finder den ”seneste” nye stol fra Hans J. Wegner.

Selvom der kun er tale om tegningen til et prototype, så lyder udmeldingerne fra Carls Hansen & Søn, at den perfekt lige fra første prototype. Hans J. Wegner var kendt for, at bruge lang tid på detaljerne med hver stoledesign, så forventningerne til denne nye stol er høje.

Men er det en Wegner stol?

Man kan dog godt sætte et lille spørgsmål ved, om der overhovedet er tale om en Hans J. Wegner stol. Som allerede nævnt var Hans kendt for, at bruge meget tid på udfærdigelsen af en stol, også når selve produktionen af prototyperne gik i gang.

Problemstillingen ligger i, at man kun havde stregtegninger fra Hans J. Wegner at gå ud fra. Derfor har man måtte brugen egen viden, til at skabe den færdige stol. Derfor har Hans J. Wegners døtre, Eva og Marianne, været involveret i processen for at skabe den endelige stol.

Der er derfor foretaget en række ændringer, som både har ramt højden og konstruktionen i stabilitet. Alt sammen for, at skabe en stol mere passende til nutidens mennesker.

De ”gamle” Hans J. Wegner stole

Hvad der gør Spisestuestol CH26 speciel er, at der bliver benyttet materiale som flet og træ for, at skabe de organiske former som vi kender fra Wegners modeller i 1950’erne. Spisebordsstolen CH26 skulle eftersignende have en lighed med modellen CH22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *