Med CH36 er der tale om en af de simpleste spisebordsstole fra Hans J. Wegner, hvor der er tænkt på et simpelt design og en gode siddekomfort. CH36 blev allerede fra starten tiltænkt som spisebordsstol, hvilket formentlig også er en af de eneste placeringer som denne spisebordsstol fra Wegner har fået, hvor en række andre spisebordsstole de seneste år, har fundet vej ind i andre rum.

CH36 spisebordsstol blev designet i 1962, og kommer kun i enkelte træsorter som tæller eg og bøg, hvilket dog med de tilbudte overflade behandlinger, hurtigt kan bliver til mange forskellige udgaver af CH33 stolen. Valgt imellem overfladebehandling står imellem lak, olie, sæbe og CHS sorte farve. Selve sædet på stolen består af det velkendte flet, som du også kender fra en række andre Wegner stole.

Selve det flettede sæde er håndlavet af papirgarn, som ligesom mange andre stole, er med til at give en rigtig god siddekomfort. Der er tale om en meget klassisk spisebordsstol fra Hans J. Wegner, som har en række kendetegn fra andre stole. Disse tæller f.eks. måden hvorpå benene runder i ende samt går over sædet. Herudover er selve flettet også noget man ofte ser hos Hans J. Wegner stole. Men der er også en række elementer som adskiller denne Wegner stol fra de hans andre klassiker, som f.eks. det meget ”lige / aflange” design , hvor Hans J. Wegner ofte arbejder mere med formerne igennem hele stolen.

Der vides ikke mere omkring stolen, og igennem tidens løb har denne ikke tilegnet sig andre navne end CH36, hvilket en række andre Wegner stole igennem tiden har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *