CH44 lænestolen er tæt beslægtet med stolen som gik under navnet ”Pindestolen”, og bliver i dag produceret efter en række af de samme principper og kendetegn. Den oprindelige Pindestol fra Wegner, blev designet til en udstilling sammen med Børge Mogensens kendte tremmesofa, og havde kun ”tremmer/pinde” i ryggen. Men Hans J. Wegner var ikke tilfreds med stolen, og den gik igennem flere udviklinger. Senere tog Carl Hansen & Søn stolen til sig, og fik i 1965 produceret deres model med titlen CH44.

CH44 lænestolen mindre på mange områder omkring Pindestolen, men adskiller sig også fra denne. Fokus med Wegner CH44 var på, at designe en mere shakerpræget stol, som ville være nemmere at producere. Derfor har stolen vandrette tremme/pinde i ryggen. CH44 har stadig en smule tilhøreforhold til den kendte tremmesofa, da den i toppen af ryglænet, har indskæringer til pudestropperne, som vi kender det fra Børge Mogensens kendte tremmesofa. Der er således tale om en lænestol, som især vil passe ind i et hjem med tremmesofaen eller andre kendte ikoner fra Børge Mogensen.

Konstruktionen af CH44

Som med mange andre Hans J. Wegner stole, så er selve sædet af flet, hvilket er med til at skabe både en holdbar stol, men ligeså et komfortabel stol. Der er tale om håndflettet papirgarn, som igennem årenes løb, kan modstå lige så meget vægt som selve konstruktionen. Selve flettet kan fås i den oprindelige udgave (”natur”), men kan også fås i en mere moderne sort-udgave.

Benyttelse af Wegner CH44

Det gode ved en Wegner lænestol er, at denne kan benyttes i mange rum, både ift. den praktiske anvendelse men også det visuelle look. Især CH44 har et slankt og elegant design, som ofte giver stolen plads i mange forskellige rum i huset. Udover at lænestolen kan benyttes i mange rum, så kan den også benyttet med forskelligt tilbehør. Du kan benyttet stolen uden noget tilbehør, men kan også benytte et opspændt i ryggen (plads til pudens stropper i de to rygpinde).

CH44 Lænestol – Opsummering

Hans J. Wegner har lavet mange lænestol, og mange forskellige typer af lænestole. Du kan være sikker på, at du får en lænestol med komfort, da dette var det vigtigste for Wegner. Med CH44 lænestolen er der tale om en lænestol, som kun består af træ, og ikke ligesom Wingchair eller Bamsestolen, er betrukket med stof og postering. Dette betyder at stolen ligger sig op af lænestole som f.eks. Den Runde Stol eller Påfuglestolen. Vælg imellem natur- og sort felt samt en række overflade behandlingsmuligheder.

Producent: Carls Hansen & Søn

Design år: 1965

Bredde: 64

Dybde: 66

Højde: 80

Sædehøjde: 62

Information

Er du til Hans J. Wegners ikoniske træstole, men vil du gerne have en smule mere komfort og plads til at flyde, så skal du kig efter træ-lænestole som f.eks. CH44. Stolen har en dejlig komfort, og mindet i designet en smule omkring en gyngestol, og har ligeså en komfort som er at finde hos disse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *