Med modellen PP502 fra 1955 får du en af de få rigtige kontorstole, som Hans J. Wegner igennem tiden har designet. Når det kommer til spisebordsstole og lænestole, så er antallet betydeligt større. Selvfølgelig findes der en række af Wegners spisebordsstole, som også i senere år er blevet benyttet som kontorstole, og herved egner sig godt til dette. Hvad der adskiller PP502 fra disse er dog, at der med PP502 er tale om en kontordrejestol, som har den smarte drejemekanisme man kender fra en kontorstol. Herunder kommer modellen selvfølgelig også med hjul, således kan har alle de færdigheder vi kender fra en kontorstol.

Konstruktionen bagved ikonet

Selvom stolen er meget forskellige fra f.eks. Hans J. Wegners spisebordsstole, så er der dog i selve konstruktionen en vis lighed med Den Runde Stole. Dette kan du således benyttes som et kvalitetsstempel, da Den Runde Stol er kendt som en holdbar stol, som grundet konstruktionen nemt kan holde til brugen igennem flere generationer.

Som det fremgår af skitesetegningerne bagved PP502 kontorstolen, så er der tænkt over at skabe en ergonomisk kontorstol. Wegner mente nemlig, at mange af de eksisterende kontorstole enten var dårlig ergonomisk fremstillet, eller grimme at se på. Hans fokus blev således at skabe en kontorstol, som både var ergonomisk korrekt og havde et flot design – hvilket selvfølgelig lykkes.

En historie omkring Hans J. Wegner går på, at han grundet sin uddannelse/erfaring, kunne lave en skitsetegning af en stol, og så kunne den blive lavet direkte derefter uden til rettelser. Dette er tilfældet med kontorstolen PP502, hvor Wegner lavede en meget præcis skitsetegning forud for produktionen.

Der er ifølge Hans J. Wegner kun en fejl ved PP502 kontorstolen, da prisen, grundet konstruktionen, gjorde at det kun ville være chefen som havde råd til den.

PP502 Kontorstol – Opsummering

Er du på udkig efter en kontorstol fra Hans J. Wegner, så kan modellen PP502 være en mulighed. Med kontorstolen PP502 får man en Wegner stol, hvor det bedste fra to verdner mødes. Det kolde og slank stål og det varme træ fra ryglænet, mødes med et flot og velformet lædersæde. Da der arbejdes med så mange forskellige materialer, får du mange muligheder for at sammensætte den perfekte stol. Både træet, læderet og overfladebehandlingen fås i forskellige udgaver, således du nemt kan sammensætte den perfekte stol.

  • Producent: PP Møbler
  • Design år: 1955
  • Bredde: 74
  • Dybde: 55
  • Højde: 71 til 77
  • Sædehøjde: 40 til 46

Information

Hvis du ønsker dig en kontorstol som faktisk er tiltænkt formålet, så kan en af dine eneste muligheder være modellen PP502. Selvom en række stole fra Wegner kan benyttes som kontorstole, så er det ikke altid at den ergonomiske komfort er med deri, da de f.eks. er tiltænkt som spisebordsstole. Skal du således sidde i kontorstolen i mange timer, så kan PP502 være den helt rigtige løsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *