Med Wegner stolen EJ100 Ox Chair (også kaldet ”Oksen”)produceret af Erik Jørgensen, er der tale om en ikonisk lænestole som har fået stor anderkendelse i Danmark såvel som udlandet – som faktisk i starten havde det mindre luksuriøse navne ”Pølle Stolen”. Stolen blev især populær, da den gjorde op med de mere traditionelle fikserede stole, hvor fokus var på, at stolen var skabt til at folk skulle sidde opret hele tiden. Med Ox Chair flyttede fokus sig over på, at en stol ligeså kunne blive benyttet i en mere liggende format, hvor afslapning var i fokus. Wegner Ox Chair blev ligeså startskuddet til en stime af ”sidde/ligge”-stole i 60’erne, hvor en række af denne type stole blev designet.

Med Ox-Chair fra 1960 er du sikret en lænestol, hvor der er tænkt over design såvel som sidde-/liggekomfort. Hvis dette ikke er overtale nok i sig selv, så skal det også nævnes at Hans J. Wegner selv betragtede Ox Chair som sin yndlings lænestol.

Har man set på de mange stole og især spisebordsstole fra Wegner, så vil man også se at Wegner Ox Chair adskiller sig fra disse ved, at rammen er af stål. Formålet ses næsten som, at få lænestolen til at svæve med det flotte design.

Hvor komfortabel er Ox Chair?

Hans J. Wegner lagde aldrig skjul på, at en rigtig lænestols vigtigste formål var, at være behagelig at sidde og ligge i. En af de elementer som især understøtter dette er begrundelsen for, hvorfor stolen har en pølle som nakkestøtte. Begrundelsen hertil er nemlig, at man skal kunne støtte nakken, selvom man har benene udover armlænet. Hertil ligger Wegner Ox Chair sig op af lænestole som f.eks. Bamsestolen samt Flaglinestolen.

Selvom at designet var præget af, at ville skabe en behagelig form, hvor enhver vil have lyst til at sidde, så var andre elementer også i spil. F.eks. siges det, at stolen skulle være en reference til tiden billedkunst samt Wegners egen humoristiske sans. Selvom navnet antyder at designet er en okse, og navnet Wegner Oksen er faldet dertil, så lader stolen også den siddende digte videre på historien omkring oprindelsen.

Dine mange muligheder for polstring

Når det kommer til den færdige stol, så har du rigtig mange muligheder ift., at vælge den helt rette lænestol til dit hjem. Når du køber Ox Chair har du muligheden for en række forskellige polstringer i stof og en række i læder. Inden bestillingen får du dine muligheder oplyst.

Her benytter du Ox Chair i boligen

Iden du benytter en Ox Chair i indretningen, så skal man overveje pladsen, da der er tale om en stor lænestol med en højde, bredde og dybe på 99 cm. Lænestolen oksen fra Wegner er således en lænestol som fylder meget, men også en lænestol som du har lyst til at sidde i med en god bog. Derfor er Ox Chair det oplagt valg til hyggehjørnet i den moderne bolig.

EJ100 – Ox Chair – Opsummering

Er du på udkig efter en lænestol i et flot design med god siddekomfort, så kan Ox Chair være en muligheden, da den kan prale af at være Hans J. Wegners egen favorit lænestol. Der er tale om en stor lænestol, hvor der er tænkte over, at man skal kunne sidde godt, uanset hvordan man sidder i stolen – også selvom du har benet udover armlænet. Stolen kommer i forskellige polstringsmuligheder med både stof og læder, og det er således kun fantasien der sætter grænser.

  • Producent: Erik Jørgensen
  • Design år: 1960
  • Bredde: 99
  • Dybde: 99
  • Højde: 99
  • Sædehøjde: 36

Information

Der er tale om en ikonisk lænestol fra Wegner, som formentlig har navnet grunden den ”pølle” du finder som nakkestøtten. Denne nakkestøtte er specielt lavet for, at give den siddende mulighed for, at have benene udover armlænet samtidig med at der opnås optimal nakke støtte. Lænestolen er af en stor størrelse som gør, at der er plads til både dig samt tæpper, plaider og puder, hvilket også var meningen fra Wegner, som mente at disse elementer var vigtigt ift. at skabe den optimale hygge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *