Wegner stolen PP519 fra PP Møbler går under mange navne, og kendes således både under ”Tyrstolen”, ”Bull Chair” samt ”Wegner Elbow Chair”. Stolen har mange navne, hvilket også kan begrundes med, at stolen har rødder helt tilbage til 1957. Den modelle vi kender af Bull Chair i dag, er modellen PP518 fra 1961. Stolen oplevede dog en række år, hvor den ikke var i produktion, og først i 1991 kom den i produktion igen.

Hele begrundelsen for navnet er selvfølgelig armlænet, som udover at have givet de mange navne til stolen, også gør at stolen har en yderst god siddeoplevelsen. Der er tale om en stol med god komfort for ryg såvel som arme, og har ligeledes den tilknyttet effekt, at den er nem at komme op af. Dette har således gjort PP518 til en yderst alsidig stol, som således bådes betragtes som værende en god spisebordsstol såvel som kontorstol.

PP518 og elementer fra andre Wegner stole

Der er flere elementer fra PP518 som man også ser ved andre Wegner stole, som f.eks. bevægelsen i dyre-universet, hvor f.eks. Påfuglestolen og Ox Chair er værd at nævne. Men endnu mere fremtrædende, så er samlingen i ryglænet benyttet ved flere af Wegners stole, og f.eks. på nyere modeller som f.eks.  PP701 samt PP67. Sådanne elementer kan man ofte se i Hans J. Wegners stole, som var kendt for at benytte de bedste elementer fra tidligere stole, i jagten på at skabe den ”perfekte stol”.

Selvom der er mange link imellem Bull Chair (PP518) og en række nyere og ældre Wegner stole, så er der også en række elementer som adskiller stolen fra selvsamme. Der er nemlig tale om en mere robust og maskulin stol fra Wegner, end hvad man ofte ser, og følger således i sporet med stole som f.eks. Den Runde Stol fra 1960.

PP518 og dine valgmuligheder

Med PP518 har du en række forskellige muligheder ift. den færdige stol, men den mest fremtrædende af disse er valget imellem sæde. Du har valget imellem den moderne med sædepolstring eller den klassiske med sjene flet. Dette er det vigtigste valg du skal tage, da der således næsten er tale om to forskellige stole, og valg af sædefarve vil således også afhænge heraf. Begge modeller passer sig dog rigtig godt som spisebordsstole, og den resterende indretning skal således være en vigtig afgørende faktor.

Udover sædevalget, så har du også mulighederne for, at vælge imellem en række træsorter som tæller bl.a. eg, kirsebær og ask. Herudover har du afslutningsvist en række muligheder for overfaldebehandling for, at få den helt rette glans, som passer ind i din indretning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *