Vil du gerne i gang med at investere men synes ikke, du har pengene til det? Så læs med her, hvor vi ser på indsatsområder, du med fordel kan overveje, og som kan frigive mange penge, du i stedet kan bruge til at købe aktier for.

Flere og flere begiver sig ind på aktiemarkedet, og mange efter at have læst om aktier på aktieskole.com. Det bunder i flere ting, herunder ønsket om at undgå negative renter, men også i høj grad udsigten til at kunne skaffe sig en ekstra indkomst, som i sidste ende kan betyde, at man kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid eller måske blot forsøde tilværelsen lidt.

Gør det selv

Hvis man gerne vil prioritere at investere, kan det være nyttigt at se på, hvor man kan optimere sin økonomi for at kunne lægge flere penge til side til at investere for. Her kan der være mange penge at spare ved at lære sig at lave ting selv frem for at købe dem eller betale en håndværker for at lave dem. I dag kan man finde videoer på nettet om det meste, og selv om ikke alle er fødte DIY-typer, er der mange, der kan lære at lave tingene selv.

Bag dit eget brød

Når man siger DIY, mener man ofte praktiske ting som reparation af ting, lægning af fliser eller istandsættelse af badeværelse, men også de mere dagligdags ting som madlavning kan der være penge at spare på fremfor at købe take-away. Det koster meget lidt at bage sit brød selv, og her får man en langt højere kvalitet end den, man finder i supermarkedet. Internettet bugner med opskrifter af enhver art, så her er der masser af inspiration og hjælp at hente.

Pizza er en favorit hos mange, men det koster, og derfor kan det være en god idé at lære sig at lave mad selv, hvis man ikke kan det i forvejen, og dermed spare på dyr take-away. Lav gerne store portioner og frys ned, så du altid har noget, du kan tage op og ikke fristes til at købe burgere eller andet take-away, som er noget, der kan mærkes i budgettet.

Kom i gang med aktier

Men hvordan kommer man i gang med at handle med aktier? Først og fremmest skal du oprette dig på en handelsplatform, og her er der flere at vælge mellem. Det kan være en fordel at benytte en dansk platform, da disse selv indberetter tab og gevinster til Skat, og du dermed ikke selv skal rode med det. Dernæst skal du overføre penge til dit nye depot fra din bankkonto, og så kan du købe dine første aktier.

Start med små beløb og gerne i store, solide selskaber, så er du bedst sikret. Sæt dig ind i, hvordan markedet fungerer, og hvilke risici, der er forbundet med aktiehandel, så du ved, hvad du laver. Man siger at spredning er redning, og med det mener man, at man i nogen grad kan sikre sig ved at sprede sine investeringer og flere sektorer og risikoklasser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *