I som kender mig ved at jeg elsker at bage og jeg elsker at spise kage. Min mor spurgte tidligere på ugen om jeg ikke ville bage min ‘berømte’ gulerodskage så hun kunne tage den med til afslutning på arbejdet, og selvfølgelig ville jeg det! Den er så lækker, svampet og perfekt her til jul da der er kanel og nelliker i, så jeg synes lige jeg vil dele opskriften med jer.
Arbejdstid: ca 2 timer
Udstyr til gulerodskage med kanel
2 skåle – en stor og en mellem
Teske
En skarp kniv
Saks
Decilitermål
Rivejern
Elpisker
Dejskraber
Køkkenvægt
Sprøjtepose
En tyl
Dejen (springform dia. 24 cm):
185 gram mel *
150 gram sukker *
40 gram brun farin *
½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker *
2 tsk kanel *
1 tsk bagepulver *
1 tsk natron *
Et drys salt *
En knivspids stødt nellike *
1,5 dl raspolie (eller anden smagsneutralolie)
3 æg
1 dåse ananas fra Coop 140 gram (kan undlades)
2-3 mellemstore revet gulerødder
Evt. 100-150 gram nødder (jeg foretrækker valnødder)
Sådan laver du den lækreste gulerodskage med ostecreme
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og stil smørret ud så det bliver blødt
- Riv gulerødderne på et rivejern, ikke alt for fint
- Bland alle de tørre indgredienser (markeret med *) sammen og bland dem godt
- Tilsæt æg og olie og pisk godt med elpisker
- Tag ananasringene op og vrid dem i hånden, klip dem i småstykker og put det i dejen
6 Tilsæt til sidst gulerødder og evt. nødder og pisk igen (ved lav hastighed) - Fyld dejen i en smurt springform og bag den i ca. 30-45 minutter. Tjek den et par gange, når dejen ikke er klæbrig mere på en tandstik (inde i midten af kagen) er den færdig. Du behøver ikke være bange for at den bliver tør, for det gør den ikke
- Afkøl kagen. Den skal være hel kold inden du begynder at pynte den
Topping og pynt:
120 gram blødt (evt. usaltet) smør (stuetemperatur)
200 gram flødeost (Buko eller Philadelpia)
500 gram flormelis
En smule mælk til at justere konsistensen
Spiseligt glimmer
100 gram (pæne) valnødder
Sådan gør du:
- Pisk smøret godt med en elpisker i ca. 5 minutter
- Tilsæt flormelis og pisk videre til det ligner små tørre kugler
- Tilsæt flødeosten og pisk godt i ca. 1 minut
- Hvis konsistensen er for tyk kan du tilsætte lidt mælk (lidt ad gangen) indtil du har den ønsket konsistens. Jeg foretrækker den cremet og glat
- Fyld ostecremen i en sprøjtepose med den tyl du gerne vil bruge – alt er muligt. Jeg elsker personligt dette fine og elegante look med roser. Til dem skal du bruge denne tyl
- Pynt til sidst kagen med spiseligt glimmer og evt. valnødder, det gør den ekstra feminin og stadig klassisk med valnødderne
- Velbekomme og glædelig jul
Da der er smør, mælk og flødeost i ostecremen er det vigtigt at kagen står på køl. Den kan holde sig i ca. 4 dage på køl og smagen forbliver den samme. God fornøjelse!