Når det kommer til boligindretning, så findes der ikke nogen resultatliste, som man kan gennemgå bagefter, og sætte et flueben ud fra de punkter man har. Men derfor kan man selvfølgelig godt forsøge at lave en lille checkliste for de forskellige rum, som kan hjælp folk på rette vej. Derfor kigger vi i denne omgang på de frem ting, som enhver stue burde indeholde. 

Læs også: 5 tips til at indrette et nybygget hus

Det helt rette hyggested

I stedet for at udvælge et bestemt møbel, så starter vi med et område af stuen, som den helt rette stue selvfølgelig skal indeholde. Dette drejer sig selvfølgelig om hyggestedet aka. hyggehjørnet. De fleste stuer har et eller andet hjørne, som er indrettet til at skabe den maksimale hygge. Dette omfatter en god stol eller lænestol, et flot skind, den rette lampe og så selvfølgelig yndlingsbladet eller bogen. Hyggestedet kan bruges af familien eller blot det enkelte individ. 

De rette planter

Det er helt essentielt at have planter i indretningen, da de som noget andet kan skabe det liv, som møbler og nipsting bare ikke kan. En levende, grøn, naturlig plante er noget hver stue skal indeholde. Planter er så alsidigt og ser awesomme ud i enhver form for indretning. De helt store planter gør sig ofte rigtig godt i den flotte stue., og er ofte det bedste valg, hvis stuen har størrelsen til at indeholde disse.

Læs også: Sådan indretter du med træ

Reolen med minder og bøger

Reolen skal fremvise lige præcis hvem der bor i boligen, og samtidig være praktiske og indeholde dine favoritbøger og blade, og evt. et par feriemindre. Det er ligeså her du kan have et par af dine yndlingsbilleder stående, som både kan være diverse kunstværker eller et par af dine egne fotografier. 

Den rette belysning

De fleste husejere tror, at ovenlys er nok lys i stuen, men i virkeligheden er det sjældent nok. En god tommelfingerregel at følge er, at have mindst to ”humør lys” i rummet for at støtte den generelle oven belysning. Disse mindre lamper kan sætte stemning mens sidstnævnte gør det funktionelt at opholde sig i stuen. Disse mindre lamper skal sættes praktisk i rummet, f.eks. ved sofaen og hyggestedet. 

Dine favoritting

Det sidste punkt er også det vigtigt, og er med til at adskille din stue fra de hundredvis af ens boliger du ser i boligbladende. Dit hjem skal være en afspejling af din personlighed. Demonstrer dine passioner og de ting, du elsker mest ved at sætte dine yndlingsting frem til synlig skue for besøgende. Dette kan være alt fra rejsesouvenirs, familie arvestykker til særlige gaver. Alle disse kan sagtens få en plads i din indretning i stuen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *