Som forældre kan egne ønsker godt nogle gange, blive skubbet en smule i baggrunden, hvilket selvfølgelig er o.k. i korte perioder. Det er dog vigtigt at man som mor, får fokus på sig selv, især når det eksempelvis gælder fødselsdage. Og en af de vigtigste elementer når det kommer til fødselsdage, er selvfølgelig ønskelisten. Det giver både mor mulighed for at tænke på sig selv, men ligeså mennesker omkring, mulighed for at fremvise deres påskønnelse.

Men mange mødre glemmer deres egen fødselsdag, og det kan man som familie, børn eller far, godt være opmærksom på, og afhjælp med. Derfor må man gerne skubbe på med at få en ønskeseddel og invitere familien forbi til en hyggelig dag. Hvis mor ikke selv kan se ideen i at blive fejret, så kan en surprise party være en løsning hertil.

Tips til at afholde surprise party

  1. Planlæg at møde én time før, at du forventer at mor er hjemme.
  2. Undgå at ødelægge overraskelsen ved, at folk ringer vedr. information etc. Fortæl derfor alle, at der er tale om surprise party og at alle informationer skal forblive hemmelige.
  3. Undlad at fortælle de mindste børn omkring hemmeligheden, før på selve dagen. På denne måde er det også en overraskelse for dem, og du undgår at de ikke kan holde på hemmeligheden.
  4. Hav opladt video/kamera, således du kan forevige dagen. Det kan ligeså være sjovt at give gæsterne engangskamera til fri afbenyttelse.

Men før man får planlagt selve festen, så skal man også huske at have styr på den vigtige ønskeseddel. Enten kan mor selv lave denne, hvilket sagtens kan gøres, selvom man planlægger surprise party, da far og børn som regel giver gaver, uden der nødvendigvis behøver være en fest.

Ønsker man dog ligeså at holde ønskesedlen hemmelig, så kan man benytte listen herover til at sammensætte den selv. Selvom gaver er en vigtig del af festen, så vil selve det faktum at folk er mødt op og festen er blevet planlagt, betyde meget mere for mor. Gaverne er blot glasur på kagen.

Tip til at sammensætte mors ønskeliste

  1. Man kommer langt med et kort med et par søde ord, hvilket særligt er vigtigt ved f.eks. en nybagt mor.
  2. Tænk på afslapning og alene tid, hvilket er elemeter som en moder ofte har lagt på hylden i perioder. Dette kan f.eks. være badesalt, gavekort til spaophold eller lignende.
  3. Tænk på alternative udsmykning, som kan give et smil på læben. Dette kan f.eks. være et nyt cover, i lige præcis den rette yndlingsfarve.
  4. Luksus mad-/slikprodukter som man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Dette kunne f.eks. være noget chokolade i rigtig god kvalitet (vælg også gerne noget slik som du ved børnene ikke kan lide, f.eks. lakrids, og som man derfor kan have i fred).
  5. Give noget udstyr indenfor et felt, som tidligere har haft modernes interesse. Dette kan f.eks. være det nyest køkkenudstyr, udstyr til DIY projekterne eller lignende.

Det sidste råd herfra skal være, at husk at købe en overdådig kage – hvor der er nok til alle. Et liv som mor er præget af uspiste kager, da små sultne munde altid kommer en i forkøbet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *