De fleste børn er af natur kreative, og som forælder gælder det om at søge at dyrke og stimulere denne kreativitet, så den så vidt muligt bæres med ind i ungdoms- og voksenlivet. Ved at bruge sin fantasi får man et rigere liv, og man har lettere ved at se løsninger og skabe muligheder for sig selv. Her ser vi på tre kreative ting, du kan lave sammen med dit barn og som I begge kan have stor fornøjelse af.

Alt for ofte ser man, at børn overlades til dem selv og deres iPad, og det er synd og skam, både for barnet som går glip af vigtig tid og nærhed til sine forældre, men i høj grad også for forældrene der ligeledes går glip af en kostbar tid, som aldrig kommer igen. Det gælder derfor om at udnytte tiden og ikke mindst tage sig tiden og prioritere barnet og det at lave noget sammen.

Lav jeres helt eget mobilcover

Noget der er sjovt for barnet er at skabe noget, der kan bruges og som det kan se, at den voksne bliver glad for, og noget som alle voksne har, er en mobiltelefon. Telefonen skal have et cover, og dette kan man passende selv udsmykke sammen med sit barn. Måske har du allerede et iPhone 13 Pro Mobiletui, ellers kan du købe et, og gerne et i gennemsigtigt plexiglas, det er bedst at male på. Maling, glimmer, perler og hvad I nu ellers skal bruge, kan I tage ud og købe sammen i en hobbyforretning og også på denne måde have en hyggelig stund sammen.

Den store bagedag

Der findes mange DIY-projekter, man kan lave med sit barn, og et af de mere velsmagende er at bage sit eget brød. Sæt en hel dag eller måske blot en eftermiddag af til at bage sammen. Forud for bagedagen kan I planlægge, hvad I vil bage og gå ud og købe ind til det sammen. Bag brød, boller og kager og frys eventuelt noget af det ned. Når I er færdige, er det tid til at nyde resultatet, måske sammen med et spil ludo, et puslespil eller noget andet rart.

Hyggeligt håndarbejde

I kan også vælge at kaste jer ud i noget håndarbejde. Måske kan du selv strikke eller hækle, da kan du lære dit barn det og måske kan I hækle jeres egne grydelapper eller en strikke en tehætte. Der er mange muligheder, og det gælder bare om at bruge sin fantasi, samtidig med at man naturligvis må tage barnets alder i betragtning og ikke kaste sig ud i noget alt for svært. Her er det vigtigt at give sig god tid og ikke mindst at have tålmodighed og lade barnet tage sig den tid det tager. At have god tid er et af barndommens store privilegier, og derfor passer børn og bedsteforældre så godt sammen, de tager det begge stille og roligt, men alle kan lære at skrue ned for tempoet, så det passer til de små størrelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *