Der er en lang historie bagved PP130 Cirkelstolen, som endda ved sin præsentation på Snedkernes efterårsudstilling, fik æren af at blive præsenteret og benyttet af Hendes Majestæt Dronning Ingrid. PP130 blev designet i 60’erne, men blev først sat i produktion i 1986. Som det ses med denne Wegner lænestol, så er det i perioden hvor Hans J. Wegner havde et ønske om, at arbejde i andet materiale end træ. Og hertil kom ideen til PP130, som gik ud på, at selve sidepladerne skulle bestå af udspændte snore, som er opsat på et metalskelet. Først senere blev Hans J. Wegner overbevidst omkring, at selve rammen skulle være i træ, som vi kender det fra PP130 Cirkelstolen i dag. Dette resulterede i, at PP møbler udviklede en bestemt metode, som kunne være med til at sammensætte stolens deleelementer i træ.

Konstruktionen af Wegner Cirkelstol

Selve Cirkelstolen er sammensat af 11 trælammer, som igennem en speciel sammensætnings metode udviklet af PP møbler, skaber den perfekte konstruktion. Selve snorene som udgør ryggen, er med til at skabe en perfekt støtte, udanset hvilken vinkel du har i stolen – en egenskab som du også finder ved Wegners Ox Chair. Selve sædet af Cirkelstolen består af en pude, som først blev tilføjet ved produktionen i 1986.

Ligesom med f.eks. Påfuglestolen, så vil du opleve at PP130 Cirkelstolen giver et flot dekorativt lysspil på gulvet, hvis blot denne har den rigtig position i rummet. Iden med denne type af lænestole var, ifølge Hans J. Wegner, at en lænestol helst ikke skulle skygge fra resten af indretningen, og skulle kunne ses selvom en stor lænestol var placeret foran. Dette er således tilfældet med PP130, hvor du, når denne ikke benyttes, nemt kan ses resten af indretningen.

De valgmuligheder

Du har en række valgmuligheder for, at skabe den helt perfekte lænestol. Dette vil selvfølgelig have en påvirkning på prisen, men du vil således opnå et resultat som passer perfekte ind i dit hjem. Når det kommer til valg af træsorten, så har du valget imellem eg og ask. Men for at skabe den helt unikke stol, så har du en række overfladebehandlinger, som især giver Cirkelstolen karakter. Disse tæller blandt andet over lak, olie og sort maling.

Men hvor mange stole stopper her, så har du med PP130 ligeså muligheden, at foretage en række valg vedr. snore, klemmer og polstring. Igen er der her mulighed for, at skabe en helt unik stol.  Selve sædet, vil du have mulighederne imellem stof og læder.

PP130 Cirkelstol – Opsummering

Er du på udkig efter en stol, som ligesom Påfuglestolen, formår at giver hele indretningen den plads det forlanger. Med PP130 cirkelstolen får du en særpræget og iøjnefaldende Wegner stol, som både får folk til at kigge, men samtidig giver dem en behagelig siddeoplevelse. Du får et hav af valgmuligheder for, at personliggøre lænestolen til dine valg. Vælg bl.a. træsort, farve/behandling, snor farve, klemmer samt polstring af sædet. Alt sammen for at skabe en helt unik Cirkelstol til dit hjem.

  • Producent: PP Møbler
  • Design år: 1986
  • Bredde: 112
  • Dybde: 94
  • Højde: 97
  • Sædehøjde: 42

Information

Der er tale om en stol som kun bliver smukker med årerne, og som er i toppen af listen af Hans J. Wegner lænestole. Stolen vil nemt, med de mange valgmuligheder, passer ind i de fleste hjem. Du er sikret gode sidekomfort og en bred lænestol, som tillader alle typer, at finde den helt rette position. Dette har været tankerne bagved stolen, og siddekomfort har ligget højt, da Wegner designede stolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *