Sikke et trist vejr at vågne op til. Jeg har sovet med min kæreste, men fordi han tog tidligt op at træne, og min mor og lillebror skulle arbejde, valgte jeg at forkæle mig selv med lidt lækkert morgenmad. Jeg valgte at lave de såkaldte sunde bananpandekager, som vi efterhånden har set opskriften på, mange steder. Det er en utrolig let og lækker opskrift, og det smager dejligt.

Faktisk er der tale om sunde bananpandekager uden mel – hvilket er en af grundene til, at de er så sunde som de er, ifølge de “kloge” mennesker.

Opskrift på sunde bananpandekager (til en person)
1 moden banan
1 æg
Havregryn

Sådan laver du bananpandekager sunde
Du starter med at mose bananen godt, og derefter pisker du så de øvrige ingredienser i. Ønsker du en lidt fastere dej, kan du med fordel anvende denne opskrift, der gælder til fire personer: 2 modne bananer, 3 æg, 1 dl havregryn, 1 dl mel (NB:), 1/3 tsk salt og så lidt kardemomme hvis du har det.

Du laver så små “klatter” med to skeer, som du putter på en varm pande, hvor der selvfølgelig er fedtstof på. Personligt bruger jeg smørbar (eller becel), da jeg synes det fungerer bedst for mig og skaber bananpandekager der er sunde. Når de så er gyldne, vender du dem – det tager ca. 1 1/2 – 2 minutter at lave en pandekage. Jeg laver dem altid små, da jeg synes det er det hyggeligste.

Udover de sunde pandekagerne, valgte jeg at lave en lækker sund smoothie. Den bestod af: 1 friskpresset appelsin, 1 blomme, 1 kiwi og en håndfuld frosne blandede bær (hvilket gør den iskold). Mmh, den var god – og desuden skal man huske på at det er vigtigt at få 600 gram frugt om dagen, hver dag! Hvad har du fået til morgenmad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *