Gulerodsbrud er super lækre men desværre også lidt dyre. Derfor tænkte jeg at jeg ville prøve at lave dem selv – og det gik faktisk fantastisk godt! De smager præcis ligesom bagerens og så er de rigtig nemme at lave. Du kan desuden selv vælge hvor sunde de skal være alt efter hvilket mel du vælger at bruge 🙂 Der bliver til ca. 10-12 store gulerodsbrud af denne opskrift.
Gulerodsbrud opskrift
Du skal bruge
25 gram gær
2,5 dl lunken vand
3 store gulerødder som du river groft
100 gram solsikkekerner (eller andre kerner)
2 æg
1½ spsk sukker
1½ tsk salt
Ca. 450-500 gram mel (her vælger du selv om det skal være hvedemel, hvedemel og gramhamsmel eller noget helt tredje, alt efter hvor grove du ønsker dem)
Tip: de smager ekstra godt med lidt blødt/smeltet smør i. Ca. 20 gram. Godt nok er de ikke ligeså sunde så, men det smager fantastisk!
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunken vand
- Tilsæt sukker, salt, gulerødder, solsikkekerner og æg
- Rør godt og tilsæt melet lidt efter lidt – dejen skal være klisteret men stadig lidt fast
- Lad dejen hæve i minimum 30 minutter
- Brug to skeer og lav tilfældige klatter på 2 bageplader (husk afstand – de vokser)
- Lad dem efterhæve i ca. en time
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovn – ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Du kan tjekke om de er nok ved at banke på dem i bunden, hvis de lyder hule er de færdige og skal bare køle af på en rist.
- Nyd så de lækre gulerodsbrud – enten lune eller kolde – de smager godt på begge måder.