Jeg elsker cheesecake! I hvertfald denne som jeg udfra flere opskrifter jeg før har set rundt omkring, er kommet frem til min hel egen. Der er brugt lidt af hvert, men den er super let at lave og det tager kun omkring 30 minutter plus to timer i køleskabet. Jeg vil sige der ca. er til 4-5 cheesecake i glas som disse, hvis du bruger min opskrift.

Du skal bruge

Bund
8 digestive kiks (de billige kan bruges såvel som de dyre)
1 tsk. brunfarin
60 gram hvid chokolade
50 gram smør
Evt. lidt blandende nødder

Creme
250 gram mascarpone
1,5 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
Saft fra 1/2 citron

Pynt
100 gram hindbær (frosne hindbær kan sagtens bruges hvis du tager dem ud en time før, eller giver dem 30 sekunder i mikroovn) eller blåbær.
2 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. Tænd din ovn på 160 grader
  2. Put kiksene i en plastikpose og giv dem lidt tæsk
  3. Snit chokoladen (og evt. nødder) relativt fint og bland det sammen med kiks, brun farin og smeltet smør (du kan også bruge becel, hvis du bare giver det 30 sekunder i mikroovn inden, så det bliver flydende)
  4. Fordel dejen i det du gerne vil servere kagen i – jeg har her valgt syltetøjsglas fordi jeg synes det ser rigtig fint ud
  5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 10 minutter
  6. Stil dem i køleskab til afkøling (stadig i det du vil servere dem i)

Imens bundene køler af, kan du roligt gå igang med cremen

  1. Pisk alle ingrendienserne til cremen sammen i en skål, og smag den til. Konsistensen skal være tyk i det. Ønsker du den sødere, kan du roligt putte lidt flormelis eller sødemiddel i – og ønsker du den mere syrlig, kan du med fordel putte lidt ekstra citron i
  2. Put cremen nedover de kolde bunde – du bestemmer selv om du ønsker meget eller lidt. Jeg synes det har en god balance med den mængde jeg har i, på billederne ovenover
  3. Stil dem nu i køleskabet i mindst to timer, så de bliver helt faste

Pynten er meget let at lave, du moser hindbærerne og blander det så bare med flormelisen. Det er en god idé at vente med at putte det på, til lige inden serveringen 🙂

Hvad synes du om denne opskrift? Har du selv en god opskrift på cheesecake?
Rigtig god fornøjelse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *