Nu kommer det længe ventet indlæg omkring hvordan jeg laver mine fine perlelysestager og perleskåle i ovn. Jeg vil sætte pris på at du ikke kopier dette indlæg – og hvis du bruger idéen nogen steder, vil jeg sætte pris på at du skriver du har idéen fra mig og så med et link til min blog/dette indlæg 🙂

Jeg har flere gange lavet indlæg der bare er blevet kopieret og jeg må indrømme jeg bliver i lidt dårlig humør af det. Det er da super fedt I kan lide de ting jeg laver, men for det første er det mine egne idéer og for det andet bruger jeg meget tid på mine indlæg. Jeg håber I forstår. Tak.

Nu til det, det hele drejer sig om – mine perlelysestager og perleskåle.

Du skal bruge perleskålen
Hama perler (eller andet brand)
Olie (bare den billigste madolie)
Kopper eller skåle (evt. fra en genbrug, da de godt kan blive ødelagte)

perleskål i ovn opskrift

Guide – perleskål opskrift
Du skal bruge en masse Hama perler, du vælger selv om det skal være blandede farver eller ensfarvede perler. I min guide har jeg brugt blandede fordi det lige var det jeg havde herhjemme. Hvis I kigger på mit tidligere link højere oppe, kan I se jeg har lavet en masse med ensfarvede perler også – de er også så smukke. Opskriften på perleskålen lyder:

  1. Du starter med at tage lidt olie i alle kopperne, og smøre det rundt med køkkenrulle – bare et ganske tyndt og jævnt lagt. Husk siderne.
  2. Du fylder kopperne med perler, ca. 1/3.
  3. Du skal sørge for at der er perler rundt i hele koppen, det skal bare være tilfældigt sådan som de sidder. Hvis du ser nogle store huller på siderne, må du gerne tage et par perler derind, da der ellers kan komme “hul” i lysestagen.
  4. Du sætter kopperne på en bageplade, og sætter den ind i en forvarmet ovn på 200 grader. De skal have ca. 15-20 min. og det er meget vigtigt at du holder godt øje med dem. Det er en smagssag hvor smeltet man ønsker dem – jeg ønsker dem mellemsmeltet hvis man kan sige det sådan, så der stadig er åbne ringe så lyset kommer ud derfra 🙂 Når de så er færdige, er det vigtigt du sætter dem udenfor så de kan køle af (dog ikke om vinteren hvis der er under 10 grader, da der så er for stor varmeforskel) – derefter sætter du dem i koldt vand og tager dem op af kopperne. Du kan vælge at give dem en tur i opvaskemaskine (50 grader) så al olien kommer af. Og vupti, så har du de mest personlige lysestager til hjemmet, en værtindegave eller andet. Det jeg rigtig godt kan lide ved dem, er at de kan laves så de passer perfekt til resten man har derhjemme og så er de super hyggeligt, specielt om vinteren når det er mørkt udenfor. Hvad synes I om mine lysestager og dette indlæg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *