Så er der endnu en lille lækker opskrift til jer. Min kæreste og jeg har lavet hjemmelavede hindbærsnitter i dag og de smagte fantastisk. Derfor vil jeg gerne dele denne hindbærsnitter opskrift med jer, da de er lette at lave.

Der bliver til ca. 12 hindbærsnitter i sådan en passende størrelse, som I kan se på billedet. Der er mulighed for at lave sunde hindbærsnitter ved at følge de enkelte råd, som der fremgår i i opskriften – og de smager næsten lige så godt.

Du skal bruge

1/2 vaniljestang
70 gram flormelis (du kan nøjes med 40 gram for sundere hindbærsnitter)
150 gram stuetempereret smør (Smørbar kan bruges for sunde hindbærsnitter)
250 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand

Du skal bruge ca. 200 gram hindbærmarmelade til fyld (lav evt. denne selv med en mindre mængde af sukker for at gøre opskriften sundere). Til pynten skal du bruge flormelis, evt. frugtfarve og derudover måske lidt krymmel, frisk frugt eller nødder. Det er helt op til dig selv, hvad du kan lide.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljen ud. Kornene skal blandes med lidt af flormelisen, som på første billede. Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver. Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat og stil den så 30 minutter i køleskab. Derefter ruller du dejen ud, og deler den i 24 lige store portioner – du bestemmer selv om formen skal være aflang som normal, runde som mine eller måske hjerteformet til valentinsdag. De skal så bages i ovnen ved 190 grader i ca. 8 minutter. De må gerne virke lidt halvbagte, da de ellers bliver meget tørre.

Når de så er færdige, skal de køle af, og så kan du ellers komme igang med at pynte dem. Det er en god idé at pynte “toppen” først, og så derefter putte hindbærmarmelade på bunden og til sidst sætte dem sammen.

Holdbarhed
De holder i ca. 3-4 dage, alt efter hvordan de bliver opbevaret. Stil dem gerne på køl.

De smager helt vidunderligt så dem kan du roligt byde dine gæster på 🙂 Har du prøvet at lave hindbærsnitte opskriften før, og hvilken opskrift bruger du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *