Træ i indretningen kan næsten ikke undgås, men der er findes utrolig mange måder at benytte det på, alt efter din huset stil. Om du har lyst til at vise træprodukter i deres oprindelige rå udtryk, eller udelukkende vælger træprodukter der er behandlet eller malet, er helt op til dig selv. Udvalget af produkter i træ til boligen er overvældende og man kan næsten få alt hvad hjertet begærer.

Man kommer ikke udenom træmøbler

Selvom der findes møbler i andre materialer såsom plastik og metal, så kommer man ikke udenom, at størstedelen af de møbler der bliver produceret, er fremstillet i træ. Der findes utrolig mange typer af træ og måder hvorpå disse er behandlet og derfor tænker man i mange tilfælde ikke over, hvilket træ der er benyttet eller måske, at det rent faktisk er træ, der er benyttet.

Alt efter hvor og til hvilken pris man køber sine træmøbler varierer kvaliteten også. Du kan derfor ikke forvente at et bord fra f.eks. IKEA kan slibes ned og males om, da materialerne formentlig ikke holder til dette. Vælger du derimod møbler i en højere prisklasse, har du mulighed for at ændre udseendet på disse, næsten så ofte, du føler for dette. Træmøbler af god kvalitet giver nemlig rigtig mange muligheder og kan derved give enormt meget til et rum.

Benyt stole i forskellige farver og træsorter

Det at benytte stole i både forskellige materialer, behandlinger og farver rundt om et spisebord er blevet enormt populært. Der findes så mange smukke træstole og derfor er det ærgerligt, kun at skulle nøjes med en model. At benytte forskellige spisebordsstole kan se fantastisk flot ud, men man skal gøre sig lidt overvejelser, inden man går ud og investerer i fire alt for forskellige stole. Tænk over at farver og materialer harmonerer både med hinanden, men også med selve spisebordet og resten af din indretning, så det ikke bliver kaotisk og forvirrende at se på.

En kombination af naturligt træ, malet træ og behandlet træ kan sagtens fungerer i ét rum, men så snart du begynder og blande teak, bøg, eg og lærketræ i det samme rum, skal du virkelig holde tungen lige i munden. Bevar overblikket og få et skønt resultat, hvor dine træstole både står frem hver for sig, samtidigt med de komplimenterer hinanden.

Giv dine træmøbler nyt liv

Træmøbler er ikke et nyt fænomen og derfor er det heller ikke svært at finde gamle træmøbler på f.eks. loppemarkeder, den blå avis og lignende steder der trænger til en kærlig hånd. Nogle fortrækker måske at bevare der tilegnede patina, men hvis dette ikke er tilfældet, kan man hurtigt give gamle træmøbler nyt liv.

Både maling, bejdsning og afsyring kan forvandle et gammelt træmøbel og give det, det helt rette look, så det passer ind i en moderne indretning. Husk dog altid at have respekt for materialerne og følg instrukserne på de udvalgte produkter nøje, så du ikke ødelægger eller skader træet og derved gør møblet ubrugeligt. For selvom træ er et stærkt og holdbart materiale, der kan holde til meget, så skal man alligevel være opmærksom, inden man begiver sig i kast med den helt store restauration. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *