Et nybygget hus har ikke den samme sjæl og hjemmelighed, som et hus eller lejlighed af ældre dato kan have og derfor kan det være en god idé, at tænke over indretningen af dette, allerede inden man får nøglerne. Man har den fordel i et nybygget hus, at man kan sætte lige det præg på indretningen, som man skulle ønske. Men hvordan får man det samtidigt til at føles som et hjem? Vi giver her en række tips til, hvordan du får et nybygget hus til at føles som et hjem, ved hjælp af den helt rette indretning.

Gardiner er guld værd

Gardiner er et af de objekter til indretningen, der er mange, der venter alt for længe med at købe. I et hus der allerede før har været et hjem for andre, kan de godt undværes i den første tid, men i et nybygget hjem er gardiner guld værd. Gardiner giver nemlig en helt bestemt stemning til et hjem, og det er en god både at skabe ro og hygge på kort tid. Hvilke gardiner man ønsker, kan variere meget, men husk både at tænke praktisk og æstetisk, når der skal udvælges gardiner. Et godt råd er at vælge gardiner til hele huset i én omgang, så det overordnet udtryk bliver ens.

Find malerpenslen frem

Maling er en utrolig nem og billig måde at personalisere et hjem på. Mange nybygget hjem er helt hvide og selvom det kan være rart, kan det også hurtigt blive for klinisk. Det behøves ikke at være hele rum, der skal males. Start hellere med enkelte vægge, halve vægge eller små udsnit. Maling findes i mange farver og udgaver og man har gode muligheder for, at forsøge sig med forskellige udtryk.

Maling, og især kalkmaling, er blevet enormt populært og der findes mange gode guides både ved producenterne, forhandlerne, i magasiner og på blogs til hvordan man får flotte og unikke resultater, der virkelig giver personlighed til et helt nyt hjem.

Drop turen i IKEA

Selvom det kan være fristende med en tur i IKEA, for at købe møbler og andre småting til det nye hjem, så overvej en anden tilgang. Selvom ting fra IKEA kan fungerer rigtig godt i en indretning, så ender man hurtigt med det samme som naboen og i et helt ny bygget hus, bliver det hurtigt upersonligt og intetsigende. Besøg derimod andre bolighuse, loppemarkeder og hold øje på diverse salgssider på nettet. Det bliver måske en længerer proces at finde de helt rette til det nye hjem, men du bliver i sidste ende meget mere tilfreds med resultatet og får ikke lyst til at skifte det hele ud efter blot et år eller to.

Vær ikke bange!

Når man flytter ind i et nybygget hus, er der formentlig mange materialevalg der er valgt på forhånd. Vær ikke bange for at ændre på disse, hvis du har noget andet i tankerne. Materialer kan altid sælges videre, så de ikke går til spilde. En ny og anderledes dør der bryder ensarteheden, et andet gulv i badeværelset eller en ny farve til køkkenet. Der er mange muligheder og det handler om, ikke at være bange for at springe ud i dem. Selvom alt er nyt i huset, stopper det jer ikke fra at eksperimenterer og forandre hvis det er det I har lyst til og brug for, for at kunne kalde det jeres hjem!

1 Comment

  1. […] Læs også: 5 tips til at indrette et nybygget hus […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *