Hans J. Wegner startede allerede designet af stolen PP250 kendt som ”Jakkens Hvile” tilbage i 1951, men var ikke tilfreds med resultat, og først i 1953 kom modellen PP250 i produktion. PP Møbler overtog produktionen af PP250 i 1982, og står således stadig for produktionen i dag. Hele ideen bagved Jakkens Hvile (PP250) er, at du kan hænge jakken på ryglænet og efterfølgende slå selve sædet op, og hænge selve bukserne derpå. Man mener at Hans J. Wegner har fået inspiration fra en række kinesiske stole til selve klappemekanismen, som især gør PP250 til hvad den er.

Det er tydeligt på designet af ryglænet, at denne er designet efter en jakkebøjle, hvilket giver en god hvileplads til jakken. Spørgsmålet var tideligt til designet, hvorvidt man kunne lave en funktionsdygtig bøjle-funktion samtidig med, at man havde et godt ergonomisk ryglæn. Men Wegner formåede, med den rette placering af ryglænet ift. kroppens skulderblade, at skabe en gode stol som man også kunne sidde på. Der stilles dog stadigvæk spørgsmål ved, om ikke en række andre Wegner stole giver en endnu bedre støtte til ryggen.

Sådan benytter du PP250

Det skal påpeges at der selvfølgelig er tale om en stol, og således kan den også benyttes. Hans J. Wegners fokus var dog på, at stolen skulle benyttes i soveværelset hvortil manden kunne ophænge habitjakke og dertilhørende buskser efter en lang arbejdsdag. I dag kan den dog i den moderne bolig benyttes til afhæng af mange forskellige ting i soveværelset, og således blive en del af indretningen. Udover at PP250 har bøjlen i ryglænet og det opslåede sæde, så gemmer selve sædet også på et opbevaringsrum, hvor diverse nipsting hurtigt kan opbevares.

PP250 – Jakkens Hvile – Opsummering

Er du på udkig efter en af de mest særpræget Wegner stole, ikke grundet selve designet med selve anvendelsesmuligheden, så er PP250 også kaldet ”Jakkens Hvile” et oplagt valg. Der er således tale om en stol, hvis umiddelbare formål ikke er selve processen med at sidde ned – enten ved spisebord, kontorbordet eller foran tv’et – men derimod at have din jakke og dertilhørende bukser hængende. Du kan få PP250 i en række træsorter, og du har endda mulighederne for at få stolen opdelt i forskellige træsorter.

Producent: PP Møbler

Design år: 1952

Bredde: 51 cm

Dybde: 50 cm

Højde: 95 cm

Sædehøjde: 45 cm

Information

Selvom der er tale om en af de mere simple Wegner stole, så får du en række flotte valgmuligheder når det kommer til træet, som kan være med til at skabe en unik stol. Du kan således vælge at få PP250 i fuldt ahorn, eg eller kirsebær, men også at blande to træsorter. Ønsker du at blande, så vil ”låget/sædet” være i en anden træsort, og her har du valgmulighederne imellem eg/teak, fyr/teak samt ahorn/wengé. Især udgaverne med teak sæde har opnået en stor popularitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *