Hans J. Wegner designede igennem tiden en række forskellige gyngestole, hvor der både var fokus på luksus men også folkemandseje. Der var f.eks. med gyngestolen til FDB (J16) fokus på, at fjerne alle de fordyrende elementer for, at skabe en gyngestol med et billigere prisskilt.

Med PP124 var fokus igen på, at skabe en gyngestol med et højere pris, men hvor Hans J. Wegner kunne lege med detaljerne og komforten. Derfor finder du med gyngestolen PP124 et ryglæn som er lavet efter ”hængekøje”-princippet, hvor du har snore ned langs ryggen. At skabe en gyngestol efter dette princip er med til, at skabe en bedre komfort til ryg såvel som hele kroppen. Over perioden hvori gyngestolen benyttes, vil man opleve at denne tilpasser sig efter formen på ryggen.

Mulighederne for PP124

Hans J. Wegners egen personlige holdning til gyngestolen var, at gynge-makanismen bidrog med det formål, at man nemt kunne tage kaffekoppen uden, at skulle rejse sig fra stolen. Herudover er stolen selvfølgelig en nemt måde hvorpå, du kan gøre hvad du ønsker, om det er at drikke en kop kaffe, læse en god bog eller få roen til at lukke øjnene, så kan PP124 være behjælpelig hermed.

Grundet dette vil du også se at Wegners gyngestole er benyttet i mange forskellige rum, til mange forskellige formål. Den rette placering for PP124 gyngestolen vil selvfølgelig være, i et rummet hvor flest muligheder herfor er tilstedeværende. Placer stolen i stuen og nyd afslapningen med familien, eller i et tilhørende mindre befolket rum, hvor der er mulighed for at lukke øjnene.

Skab din egen unikke PP124

Ønsker du at få PP124 gyngestolen til at passe præcis ind i din bolig, så kan dette sagtens lade sig gøre, da du ved bestillingen har en række designmuligheder. Da PP124 gyngestolen består af en række delelementer, så har du naturligt en række muligheder her. Derfor kan du vælge snorfarve, typer af klemmer samt en række polstringsmuligheder (nakke- og siddepude). Herudover har du selvfølgelig også de mere normale valgmuligheder vedr. træsort samt overfladebehandling.

PP124 Gyngestol – Opsummering

Antallet af gyngestole fra Wegner er ikke ligeså stort, som f.eks. hans omfattende antal spisebordsstole. Men dette betyder blot, at der kun er tale om de bedste. Hans J. Wegner har især produceret tre gyngestole, som vi også kender i dag. PP124 gyngestolen er en af disse, som med din ”hængekøje”-ryg, er med til at give den helt rette komfort som en gyngestol skal have. Du har en række muligheder for at designe din egen perfekte gyngestol.

Producent: PP møbler

Design år: 1965

Bredde: 75

Dybde: 88

Højde: 108

Sædehøjde: 40

Informationer

Med pp124 gyngestolen er det sygneligt, at du får en Hans J. Wegner hvor, der er kælet for alle detaljerne. Det er en af de gyngestole, som stadig produceres i dag, hvor Hans J. Wegner har haft tiden og lysten til, at gå op i alle detaljer. F.eks. havde han ikke disse muligheder ved hans FDB-møbler, men ved pp124 havde han ingen begrænsninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *