Stolen CH401 blev designet i1958 og fik hurtigt navnet Lufthavnsstolen, hvilket både kan begrundes med navnet på møbelserien hvori stolen blev produceret, som hed ”Kastrup”, men også at stolen faktisk er blevet benyttet i Kastrup lufthavn. Hans J. Wegner har tegnet en række stole i serien, som alle har fået betegnelsen Lufthavnsstolen, grundet enkelte af disse er benyttet der.

Der er tale om en ”hvilestol”, som var en række stole som betagede Hans J. Wegner i en længere periode. Hvad der adskiller CH410 fra en række af andre hvilestole var, at de var knap så polstret og store. Dette var formålet for Hans J. Wegner med hele serien, at fremvise at denne type af stole også kunne være simple og elegante. Som det ses med CH401, så behøver polstret stole ikke at være kæmpe, voldsomme møbler.

Her benytter du CH401

Som med rigtig mange andre Hans J. Wegner stole, så kan disse ofte benyttes flere steder i boligen og til flere formål. Dette som gør sig gældende for CH401, som både kan benyttes som lænestol i stuen, især hvis pladsen er trang og mindre møbler er at foretrække. Herudover passer stolen også ind i både entré, kontor eller soveværelset.

Konstruktionen af CH401

Selve ben-stellet som er synligt på CH401, består af stålben, og ligger sig således op af møbler som Flaglinestolen. Herudover består sædet af en håndlavet ramme af bøg, som sikre en stabil konstruktion som ikke mister formen. Selve polstringen skjuler selvfølgelig denne ramme, hvor du har muligheden for at vælge imellem en række læder- såvel som stoftyper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *