Hans J. Wegner begyndte med Flaglinestolen samt Ox Chair, at arbejde sig væk fra de fikserede sidde-møbler, og begyndte fokus på sidde-ligge-møblerne. Denne proces begyndte i 50’erne, og Wegners Flaglinestol var således en af de første møbler, som endte i denne kategori. Det er tydeligt på konstruktionen, at Flaglinestolen var i familie med Cirkelstolen og de første skalstole.

Hans J. Wegner forsøgt at finde en position hvori, man kunne ligge ned men samtidig se omgivelserne. Historien går på, at han på stranden med familien, fandt denne stilling ved at arbejde med sandet. Dette var således stolen ”Flaglinestolen” i første omgang blev til. Igennem tiden er stolen blevet produceret af flere, men produceres i dag af PP møbler, og modellen går således under navnet PP225.

Flaglinestolen adskiller sig fra mange andre Hans J. Wegner stole ved, at den ikke er produceret i træ. Selve stellet består af stål og liggefladen af 250 meter ”flagline”, hvilket ligeså er begrundelsen for navnet (der er tale om specialfremstillet flaglinesnor som både skaber komfort og er en holdbar Wegner lænestol).

Konstruktionen

I 1950 designede Hans J. Wegner PP225, og hentede stor inspiration fra de velkendte skalstole (især den tredelte skalstol). Det var ikke materialevalget, men selve opbygningen herfra, som Hans J. Wegner tog med sig over i Flaglinestolen. Dette kan således den dag i dag, benyttes som argument for stolens komfort. Hele ideen bagved den tredelt skalstol var, at der skulle gives optimalt komfort til hele kroppen. Det er dog tydeligt med konstruktionen, at der er tænkt mere på ”lænestol” segmentet.

Hele konstruktionen af PP225 er udført i stål, hvilket først var noget som Hans J. Wegner benyttede i udvalgte stole. Selvom konstruktionen har rødder tilbage til skalstolene, så var det først med Flaglinestolen at han forenede komfortankerne herfra med stålstellet.

En ændring i tiden

Igennem tiden har PP225 Flaglinestol gennemgået en række ændringer, hvilket f.eks. omfatter farve og materialevalg. På nogle af de første modeller arbejdede Hans J. Wegner hvidt understel, og igennem tiden har både de grønne og orange farver være en del af stolen.

I dag får du en række muligheder for farven på stellet, som strækker sig over hvid, sort, poleret og grønpoleret. Udover får du også en række muligheder i selve liggefladen, hvilket er med til at skabe den helt unikke Wegner Flaglinestol.

PP225 Flaglinestol – Opsummering

En lænestol fra Hans J. Wegner som efter signende skulle være fremstillet, efter at Wegner havde fundet på ideen og positionen på stranden. Ideen med stolen er, at få kunne ligge komfortabel samtidig med, at man se og interagere med sine omgivelser. Stolen består af stål og 250 meter flagline, som er med til at skabe liggeoverfladen. Der er en række valgmuligheder ift. farven på stålet såvel som selve liggeoverfladen.

Producent: PP Møbler

Design år: 1950

Bredde: 104 cm

Dybde: 115 cm

Højde: 80 cm

Sædehøjde: 38 cm

Information

Selve konstruktionen af PP225 Flaglinestolen har rødder tilbage til Wegners leg med skalstole, og især den tredelte skalstol, havde stor indflydelse herpå. Med Flaglinestolen startede Hans J. Wegner en længere periode, med fokus på sidde-ligge-møblerne, og gik således væk fra de fiskerede stole, som man havde set i perioden forinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *